woensdag 5 januari 2011

Fiet wil rennen

Voor mijn mondeling examen van taalvaardigheden heb ik gekozen voor het prentboekje 'Fiet wil rennen'. Het is een heel erg mooie prentenboek met mooie tekeningen.

"Fiet wil rennen" van Bibi Dumon Tak en Noƫlle Smit werd uitgeroepen als het Prentenboek van het Jaar. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2009 verschenen. Dit boek zal voorgelezen worden tijdens De Nationale Voorleesdagen in 2011 (van woensdag 19 januari tot en met zaterdag 29 januari). Deze jaarlijkse campagne is specifiek gericht op baby's, peuters en kleuters.


Fiet wil rennen. Daar houdt hij van. Maar die dag denkt de wind er anders over. Hij waait en blaast en Fiet geraakt niet vooruit. Daar wordt hij chagrijnig van. Maar de wind wil niet wijken. En Fiet geeft niet zomaar op. Op elke bladzijde is er een ander dier dat Fiet op andere gedachten probeert te brengen: de eendjes zeggen dat hij zich lekker mee moet laten dobberen op het water, de slak nodigt Fiet uit mee te kruipen, de worm zegt dat hij onder de grond geen last heeft van de wind, de boom zegt dat hij gewoon moet blijven staan, … Fiet roept dat hij niet wil zwemmen of vliegen of wat dan ook. Dat hij wil rennen! Maar de wind gaat niet weg. Dus gaat Fiet weg. Hij draait zich langzaam om en… rent!Vele groetjes

Juf Jasmien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten